Fagyasztott élelmiszerek vásárlása fagyasztott zöldség és hal

Fagyasztott zöldség vagy gyümölcs? Érdemes-e, veszélyes-e fogyasztani ezeket? Van-e félnivalónk abban az esetben ha rendszeresen készítünk fagyasztott félkész vagy késztermékekből ételt. Előjáróban kijelenthetjük, hogy az egészségünkre semmiféle káros eredménye nem lesz a fagyasztott termékekből készített ételek fogyasztásának. A fagyasztási eljárás a legtöbb esetben megőrzi az élelmiszerek minőségét azok szerkezetét nem változtatja meg sőt vitamin és ásványi anyagtartalmukat konzerválja. Gondoljunk csak bele a jégkorszakból fennmaradt mamut tetemekre amelyből a tudósoknak még géneket is sikerült kinyerniük. Persze amennyiben ez nem nyugtat meg bennünket akkor pedig érdemes megbízni a hatósági ellenőrzések gyakoriságában és részletességében, hiszen ezek a rendszeres vizsgálatok éppen a fogyasztók érdekében történnek így egy nagy cég egy hatalmas hűtőház nem engedheti meg magának, hogy nem megfelelő módon tárolja a fagyasztott élelmiszereket, amelyek hűtőkamionokban érkeznek és azonnal kerülnek be a hűtőházak polcaira ahonnan éttermek és élelmiszerboltok szállítják tovább a fogyasztókhoz. Így bátran kijelenthetjük azt, hogy a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök de még a húsfélék is legyen az disznóhús vagy marha, hal vagy baromfi ezek egy hűtőházban biztonságos körülmények között várakoznak a következő felhasználás fázisáig.

Kép: 
fagyasztott zöldség