Milyen a fagyasztott baromfi

A baromfi a háztáji szárnyas állatok összefoglaló neve. Idetartozik a kacsa, a liba, a pulyka, a gyöngytyúk és még a galamb is de tágabb értelemben a páva is, amelyet azonban inkább díszállatként tartanak a kertekben. Leginkább manapság baromfihúshoz fagyasztott formában tudunk hozzájutni, ellenben nem mindegy az, hogy a fagyasztott húsok milyen forrásból származnak. Ugyanis manapság szinte bármely országból származhat a baromfihús és nem csak extenzív formában tartott baromfiról hanem intenzív belterjes formában tenyésztett tyúkok és csirkék húsát is elfogyaszthatjuk. Érdemes tehát megnézni a feliratokat és azt is, honnan származik a baromfihús a szárnyashús, hiszen a háztáji természetes nevelésű szárnyasok mindig jobb ízűek, mint az gyorsan hizlalt társaik, talán kivétel ez alól a hízott libamáj vagy a kacsamáj. Az egyik legízletesebb mégis a fagyasztott kacsahús persze ez csak abban az esetben igaz amennyiben jól tudjuk elkészíteni

Kép: 
fagyasztott baromfi