A vadhús finom és egészséges

Manapság egyre több betegség függ össze a táplálkozással, az elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség és egyéb komolyabb szövődményekkel járó betegségek egy jelentős része is visszavezethető a táplálkozásra a helytelen táplákkozásra. A vitaminok bevitele elsősorban a változatos táplálkozásban merül ki, persze lehet ezeket tabletta formájában is szedni de nincs jobb vitamin, mint a természtes. Ezeket bevihetjük különféle zöldségekkel gyümölcsökkel de a húsfélék is számos olyan anyagot tartalmaznak amelyekre szervezetünknek szüksége van. A husfélék egy része sajnos manapság ipari körülmények között termelődik. Gondoljunk csak a természetet sosem látott csirkékre vagy az életük nagy részében különféle tápokkal etetett háziállatokra. Szerencsére a vadúsról ez nem mondható el, hiszen ezek az állatok természetes körülmények között élnek továbbra is, azaz az erdőkben és a mezőkön, így a táplálkozások a történelem folyamán nem igen változott. Talán emiatt is ragaszkodnak továbbra is sokan a különféle vadhúsokhoz, amelyeket jelenleg leginkább húsnagykereskedésekben vásárolhatunk meg. Persze leginkább fagyasztott hús formájában, amellyel azonban az esetek többségében semmiféle problémánk nem akadhat. Aki szereti tehát továbbra is vásároljon vadhúst aki pedig még nem próbálta itt az ideje, hogy megismerkedjen a vaddisznóból, szarvasból, őzből vagy vadnyulakból netán fácánból készült ételeket is.

Kategóriák: 
Kép: 
vadhús